српски | english


Београд, 28.06.2019.

ДОНАЦИЈА РАЧУНАРА ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У ЖЕЛЕЗНИКУ


У оквиру својих друштвено одговорних активности, Српска банка а.д. Београд је извршила донацију 15 (петнаест) рачунара Техничкој школи у Железнику, са жељом да се омогући школи ефикасније образовање ученика. Српска банка а.д. Београд има већ изграђену праксу улагања у пројекте у чијем фокусу је развој деце и младих људи, те нам је и оваога пута било задовољство да подржимо пројекте који су посвећени побољшању образовања деце, подстицају њихове креативности и у опште, бољим условима живота.


Београд, 18.06.2019.

Српска банка а.д. Београд - Банка Партнер на 9. Међународном сајаму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2019“
Београдски сајaм, Хала 1, од 25. до 28. јуна 2019. године


Српска банка а.д. Београд учествује као традиционални партнер клијената из групације Одбрамбене индустрије Србије и већине излагача на 9. Међународном сајаму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2019“, који се одржава под покровитељством Министарства одбране Републике Србије, уз суорганизацију са ЈП „Југоимпорт СДПР“, у организацији Београдског сајма.

У складу са усвојеном Стратегијом и Пословном политиком Српске банке а.д. Београд, главне пословне активности Банке у сектору привреде усмерене су на кредитну подршку и пружање свих видова банкарских услуга њеним традиционалним клијенатима - привредним друштвима Одбрамбене индустрије Србије, привредним субјекатима који обављају промет робе и услуга посебне намене, укључујући њихове кооперанте, као и јавна предузећа и привредна друштва из јавног сектора.

Пословање са физичким лицима Банка је усмерила на запослене у привредним друштвима из групације наменске индустрије Србије, њиховим кооперантима, јавним предузећима, привредним друштвима и институцијама из јавног сектора.

Својим клијентима Банка омогућава коришћење електронског банкарства, уз сигурну и брзу услугу, прилагођену савременом банкарском пословању.
Београд, 17.05.2019.

ПОДРШКА МЛАДИМ ТАКМИЧАРИМА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРОФЕСИОНАЛНИМ ВЕШТИНАМА У КИНИ


Српска банка а.д. Београд подржала је учешће представника Србије на Међународном такмичењу у професионалним вештинама, које ће бити одржано од 25. до 31. маја у Кини, у оквиру Иницијативе „Појас и пут“. Нашу земљу представљаће 19 учесника, који ће се такмичити у девет дисциплина: електричар, водоинсталатер, столар, кувар, конобар, фризер, козметичар, неговатељ и аранжер цвећа.

„Српска банка својим друштвено одговорним деловањем и донацијама подржава овај вид сарадње, јер отвара могућности за размену знања и идеја. Иницијатива „Појас и пут“, поред економског повезивања, има за циљ и повезивање људи, а ово такмичење се организује у те сврхе. Сматрамо да ће и овај вид сарадње између Народне Републике Кине и Републике Србије допринети реализацији стратешких и развојних циљева“, изјавила је председница Извршног одбора Српске банке а.д. Весна Јокановић. Пројекат води Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а подршку овом међународном такмичењу поред Српске банке а.д. Београд, дали су и Друштво осигуравача Србије и Комерцијална банка а.д. Београд.